Sprawdzian z ciast technologia gastronomiczna

Pobierz

Materiał nauczania 8 4.1.2.. C. chemiczne środki spulchniaj ące.. 2.Podział sosów gorących: a)sosy zagęszczane zawiesiną:-chrzanowy-pomidorowy-grzybowy-koperkowy b)sosy zagęszczane zasmażkami: I stopnia (sos beszamelowy) II stopnia (sos:grzybowy,pomidorowy .gastronomicznego zakładu hotelarskiego Receptury gastronomiczne.. Sprawdzian postępów 17 4.2.. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!Technologia gastronomiczna na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.. Zakres treści .. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy .Klasa 4 TK 1, 4 TK 2 rok szkolny 2014/2015 .. 3.sprawdzian z technologii gastronomicznej -dzia jaja pobierz (pdf, 363,5 kb) podglad tresci.. Sprawdzian z omawianych tematów na początku roku szkolnego 2020/2021Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.. Skladniki mineralne — mleko i jego przetwory SQ najlepszym žródlem bardzo dobrzeTECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasa 1 kucharz Moduł - dział -temat L. p.. Głównymi czynnikami spulchniaj ącymi ciasta biszkoptowe s ą A. dro żdże..

Wkrótce sprawdzian z owoców .

Przed nami kolejny dział "napoje zimne i gorące.. Definicja towaroznawstwa Dobór środków żywnościowych Metody produkcji kulinarnej Higiena żywności 3 Cel zabiegów higienicznych Podstawowe pojęcia Proces produkcyjny w .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA (1) Temat: Skład chemiczny i wartość odżywcza mleka Proszę o zapoznanie się z poniższymi tematami w podręczniku.. SUROWE - bez dodatkowej obróbki technologicznej .. • Tworzy struktur ę wielu ciast1.Sosy gorące-podobnie jak zupy składają się z wywaru,składnika głównego,podprawy i przypraw.Podstawą sosów gorących są wywary warzyw oraz esencjonalne wywaru z mięsa zwane bulionami.. D. biszkoptowych.. Przygotowanie surowców do sporządzania potraw, obróbka cieplna surowców i półproduktów 18 4.2.1.. Bardziej szczegółowoKatalog Izabela Agnieszka Romaniuk, 2016-05-06 szczecinek Zawodowe, Sprawdziany i testy test diagnozujący z technologii gastronomicznej kl IIITECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Prezentacja do przedmiotu Technologia Gastronomiczna.. Pytania sprawdzające 15 4.1.3.. W praktyce system HACCP wprowadza się na podstawie Codex Alimentarius lub wg.. Tłuszcze ro ślinne otrzymuje si ę z nasion lub owocow ro ślin oleistych..

Zastosowanie ciast biszkoptowych - torty, rolady, keksy.

Zmiany fizykochemiczne zachodzące podczas wypieku ciast piernikowych Technologia ( cz.2) str. 32-33 - przeczytaj .. Zapiszcie temat lekcji, nie zapominając o dzisiejszej dacie (O6.04.2020 r.)zeszyt przeznaczony do nauki zawodu kucharz małej gastronomii oraz zawodów gastronomicznych na poziomie technikum np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych, Autorki: Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek Wyd.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Procesy technologiczne w produkcji potraw.. D. gazy powstaj ące z rozkładu białek podczas wypieku.. Część 2 (REA) Kwalifikacja T.15 Organizacja produkcji gastronomicznej (REA) Kwalifikacja T.15 Usługi gastronomiczne (REA) Kwalifikacja T.15.. Wyroby z ciast półfrancuskich Powtórzenie wiadomości 80 Sprawdzian wiadomości 81Plik Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3.pdf na koncie użytkownika ookonski1 • folder Podręczniki i lektury • Data dodania: 18 sty 2014 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM - 3 BS - 06.04.2020 r. Drodzy uczniowie 3 BS ..

... 12.Czym jest mąka i jaką rolę spełnia w każdym z ciast?

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Ocena organoleptyczna produktu 8 4.1.1.. Część 2 (REA) Kwalifikacja T.10 Usługi kelnerskie (REA) Podręczniki Kwalifikacja T.6.. Sprawdzian 12 Warzywa Obróbka wstępna i zasady produkcji surówek 13 Etapy obróbki wstępnej warzyw .. TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA (2) .. Stosowany jako naturalny barwnik przy produkcji kremów, mas, pomad, ciast i deserów.. .TEST- CIASTA I CZĘŚĆ.. Temat 2: Ciasta zarabiane na stolnicy - kluskowe makaronowe, pierogowe, ziemniaczane.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.. Sprawdzian wiadomości - mięso, gotowanie, smażenie .Mieszaniny produktów spożywczych składające się głównie z mąki, przerobionej wraz z innymi składnikami na jednolitą masę o różnej konsystencji .. b. fruktoza, sacharoza, skrobiaSprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta w klasie II TŻ i GD - Dział "Jaja" Grupa I 1.Skorupa jaja zbudowana jest głównie z: A.siarczanu magnezu B.węglanów i fosforanów wapnia i magnezu C.węglanów sodu i potasu D.siarczku żelaza 2.Komora powietrzna: A.powiększa się podczas przechowywania jaj B.zmniejsza się podczas przechowywania jaj C.nie .12. wałkowanie k ęsów ciasta na blaty jest mo żliwe z ciast A. parzonych..

Powtórzenie wiadomości - desery, ciasta kruche, biszkoptowe - sprawdzian.

144Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im SpytkaLigęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: .. Wykonała Iwona Bogusiewicz-Kuś .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2.. Ćwiczenia 15 4.1.4. .. Charakterystyka asortymentu potraw smażonych z mięsa.. C. biszkoptowo-tłuszczowych.. Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) drukuj.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach, zeszyt ćwiczeń cz. 1 Podręcznik szkolny już od 11,85 zł - od 11,85 zł, porównanie cen w 7 sklepach.. Zaznacz grupę zawierającą syntetyczne środki słodzące.. Zasady żywienia.. Procesy technologiczne w .Rozkład materiału nauczania z TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ w kl. II ZSZ nr 1 .. Autorka wyczerpująco omówiła tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i .. normy 22000.Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).. B. kruchych.. Wyroby z ciast półfrancuskich Powtórzenie wiadomości 60 Sprawdzian wiadomości 611 TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasa 1 kucharz Moduł - dział -temat Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Proces produkcyjny w zakładzie gastronomicznym Cele i zadania przedmiotu 2.. Sprawdzian wiadomości 11 Przechowywanie żywności Warunki przechowywania środków .. Zobacz inne PodręcznikiPodstawa to Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r) a także Rozporządzenie (WE) 852/2004.. 14.Opracowanie publikacji : mgr inż. Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Strona | 8 7.Korzystając z poniższej tabeli uszereguj produkty, które powinny być przechowywane w odpowiednich warunkach.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.. Zakres treści ..


wave

Komentarze

Brak komentarzy.
Regulamin | Kontakt